top of page

اهمیت درختان

 

 درختان مواد اولیه انسان را که عبارت از غذا، لباس و مسکن (مکان برای زندگی) است آماده مینماید.انسانها منابع مواد غذایی راکه روزمره  جهت امرار حیات مورد استفاده قرارمیدهند (کاربوهایدریت، پروتین، شحم، منرال ها، ویتامین ها و فایبر)، که این منابع مواد غذایی برای  رشد،نمو،بقا وحیات انسانها ودیگرحیوانات ضروری اند که این موادغذایی بصورت مستقیم وغیر مستقیم از نباتات بدست میایند. 

 

 بصورت مستقیم:که قسمت های مختلف این نباتات مانند میوه،دانه، برگ وغیره مورد استفاده قرارمیگیرند.     وبصورت غیر مستقیم: محصولات  حیوانات مانندشیر، تخم، گوشت وغیره را که انسانها روزمره مورد استفاده قرارمیدهند حیوانات آن محصولات را بواسطه تغذیه از نباتات تهیه  مینمایند.

 

درختان مایه حیات انسان و حیوانات و حتی بعضی از گیاهان است، زیرا درختان با جذب گازهای سمی از جمله کاربن دای اکساید وغیره و تولید  اكسیجن كه یكی از اساسی ترین نیازهای حیات انسان و حیوان است، باعث دوام حیات انسان و سلامتی دوران (جریان) طبیعت می شود. كمبود  درختان و تخریب و نابودی جنگل ها به ویژه در این عصر موجب انقراض نسل انسان و حیوان خواهد شد.

 

 درختان اکسیجن را تولید مینمایند (یک درخت بالغ برگدار در یک فصل بمقدار اکسیجن تولید مینماید که برای تنفس ۱۰ نفر در فی سال کافی  است) و کاربن دای اکساید را جدا یا کنار مینماید.[۱]

 

 درختان در پاک نگهداستن هوا بواسطه جلوگیری از انتقال ذرات منتقله توسط باد، کاهش گرما و توسط جذب مواد آلوده کننده چون کاربن مونو  اکساید، سلفردای اکساید و نایتروجن دای اکساید کمک مینمایند.

 

 درختان در تغییر و تبدیل آب و هوا و اعتدال آن نقش بسزایی دارند. تشكیل جنگل و توسعه آن، نه تنها تاثیر اساسی در روند آب و هوا دارد، بلكه  در حشر و نشر پرندگان، چرندگان و دیگر حیوانات اهلی و وحشی و نهایتا تعادل در جریان طبیعت نقش ارزنده ای دارد.

 

 درختان دارای ارزش اقتصادی بلند و خاصی هستند چون استفاده از آنها در جور نمودن کاغذ تشکیل وسایل نقلیه وغیره.

 

 درختان دارای ارزش بلند طبی هستند که بسیاری از درختان از ادوار گذشته در طبابت بصورت مستقیم برای مریضان سفارش میگردد و  

 

 بصورت غیر مستقیم در ساخت ادویه های گوناگون از آنها استفاده صورت میگیرید. مثلا بهترین ماده ضدعفونی كننده از برگ درخت سدر و  سنجد ، بهترین رنگ مو از درخت حنا وغیره صورت میگیرد.

 

 از درختان در عطاری وساخت مواد خوشبو کننده استفاده صورت میگیرد که بهترین مواد خوشبوكننده از چوب درخت عرعر و بهترین نوع  عطر برای رفع خستگی از درخت سرو به دست می آید.

 

 برای رفع نیاز رطوبت اتموسفیر( برای نگهداری توازن رطوبت اتموسفیر) بحیث یک عنصر منتقله فعالیت مینماید.

 

 درختان بحیث پرده و بادشکن استفاده شده میتوانند.

 

 درختان سایه میکنند و هوا را سرد مینمایند.

 

 درختان میتوانند بحیث نباتات زینتی استفاده شوند.

 

 درختان تنوع موجودات زنده را زیاد مینماید (تنوع درختان و مسکن را برای حیوانات و پرندگان ایجاد مینماید).

 

 درختان فرسایش را کنترول مینمایند (چون از فاجعه سیلاب و تخریب خاک توسط آب جلوگیری مینمایند).

 

 درختان آلودگی سروصدا را کنترول مینمایند.

 

 درختان نایتریت ها را در زمین نصب مینمایند که این خاک را برای نباتات دیگر چون سبزیجات حاصلخیز میسازد.

 

 درختان کیفیت آب یک ساحه را بلند میبرد.

 

 درختان برای آموزش و بازی اطفال محیط مناسب و زیبا را بمیان میاورد.

 

 درختان مواد غذائی ( کود) را تهیه مینمایند. در فصل خزان دهاقین، باغداران وغیره از كود ساخته شده از برگ ها وقسمت های دیگر ریخته شده  نباتات بالای زمین استفاده لازم را می نمایند. که در خزان قسمت های ریخته شده از درختان می تواند "كود"  بسازند كه هیومس نامیده می شود  که این ماده خاصیت "کلوئیدی"دارد و خاصیت نگهداری آب توسط خاك را افزایش می دهد که این هیومس، مواد معدنی خاک را نیز جذب می  کند و از بیجا رفتن آنها جلوگیری می نماید لذا هیومس را با خاك مخلوط می كنند تا مواد غذائی ضروری را برای رشد نباتات تأمین نماید.

 

 درختان منبع بهتری برای بدست آوردن عاید پولی  به شمار میرود.

 

 با کشت درختان فرصت کاری بیشتری برای اشخاص تدارک شده میتواند، که این میتواند در مراحل مختلف چون در جریان آماده نمودن زمین

 کشت برای درخت، در بدست آوردن تخم، در جریان کشت، اجراء عملیات زراعتی تا مدت زمان جمع آوری محصول، در جریان جمع آوری  

 

 محصول بعد از آن در جریان ذخیره، پروسس وانتقال  محصول تولید شده وغیره باشد.

 

 درختان منبع عمده خودکفائی و بلند بردن اقتصاد یک شخص، اقتصاد خانواده و یک مملکت بشمار میرود.

 

 مأخذ:

[1] Helmenstine, A., Marie, (2011) “how much oxygen does one tree produce”, [Online: web], accessed on 27 May 2014, URL: http://chemistry.about.com/b/2011/04/26/how-much-oxygen-does-one-tree-produce.htm  

bottom of page